Friday, July 19, 2013

11 Ramadhan

Yeah yeah.
 Hari ni dah 11 Ramadhan. Cepat gile rasanya. Sayu lah pulak. Hmm how should i start eh.
Suppose to be now, rumah tak full house lagi sebab umar sekeluarga belum pulang serta amnonim (kah3 nani) pun belum pulang. Gila xgila, 3hari sebelum raya dia balik klate pastu raya ke-2 malam balik uia sana. Dasat woo asasi uia. Dasat yang membunuh. Usim bab2 cuti is the best la. Kot kalau nak compare. Cuti jelah. Je. Ye cuti je *krikkrikkrik

Dan, everything has ups and downs. Hidup kita macam tulah. Yang patah tumbuh berganti. Yang pergi selamanya takkan kembali dan yang hadir kita raikan. Jodoh takdir ketentuan ilahi. I've got a big family now. A new person. A step-father. Mula-mula memang susah nak terima but its okay. Masing-masing dah boleh pikir whats the best for us. Susah. Memang susah nak adapt. Memang awkward, lagi lagi orang yang macam aku ni memang orang lain kena initiates dulu every single things (of course in conversation of course) Banyak kali refuse to talk with him on phone dan pernah aku reject call (blame me) but anyway seems ummi aku sangat happy and he brings the happiness back, whats more important than that did u expect guys? Aku awal awal memang hesitates nak cerita benda ni dan kalau boleh nak sorok tapi yes, sampai bila? Dan benda baik nothing to be ashamed of. Dan ye, siapa pernah terpikir untuk probability untuk aku ada abang yang langsung tak logik now seems reality.(abang?euw sggh haha) Sama sama minat korea. And now he's doing Masters(just guess his age) Dan i've got a sister yang ambik medik dekat Cairo. She's so nice. Confident diri yang sangat tinggi. I've learnt a lot from her. Thanks Allah. I'm grateful for all of this.

Ada satu ketika, masa tengah duk prepare nak iftar reramai. Umi aku duk kalut suruh sapu bawah meja kat dapur walhal time tu aku nak tengok bahan-bahan rempah ratus apa yang umi aku nak masukkan. Konon tak nak terlepas la. Sengal kan. Aku la yang sengal sebab boleh je tanya. Kat tangan duk pegang buku nak salin resipi woo. Hebat kannn? haha. Tapi sebab duk bising suruh sapu, maka anak yang solehah tersebut pun sapulah. But anyhow, he (papa. err) ambik penyapu and tolong sapukan nak suruh aku tengok apa yang umi aku masakkan takut aku terlepas. And i was like..  (u get what i mean).

Even mulut ni masih herot berot nak sebut papa (perkataan keramat tuuuu) tapi jauh disudut hati, I'm glad u were here. Dan abah, I'll never ever forget abah. Never. Hanya doa penghubung kita. :') Dan hanya Allah yang tahu rasa rindu tersebut.






Ummi: What do u think about him?
Me: Nice. Just nice.




3 comments:

Anonymous said...

may Allah bless u n ur family always. congratulation!:)-bdk katil atas

nik adlin Bahrudin said...

the one and only father in my life is Abah..

nik amalina said...

annnndd u make things become hard