Thursday, January 1, 2015

Unpredictable me.

Ni last sem sebelum kaki injak masuk intern.
Kena perform laaa, dah berapa sem merudum.
pastu acah acah budak bijak pahal xsetadi?


Sekian pantun 3suku.








Anywayyy, aku rasa aku nak sambung belajar, Noktah

Tuesday, November 25, 2014

Internship dah next semmmm



Sabtu ni interview kat tempat intern! Woot woot

Wish me luck everybodyyy


Kita aim lain, tapi mungkin Allah nak bagi yang lebih baik...hm?



-QSR KFC brands
-MPOB
-Biotech Corp
-Nestle

and nooww, Food Teller Sdn Bhd. Allahu yusahhil, amiiinn

Monday, November 17, 2014

Writing thesis, i suppose




Nak cakap sekarang tak cukup nafas duk kejar deadline semua macam perkara. Tesis, assignment, tempat nak intern lagiii. Sampai..sampai tak sempat nak pikir masalah masalah kecil. Ececehh. Since when? Ahahaa

Ahem, start nak jiwang ni. Jaga-jaga. (Gosh, in the middle nak siapkan draft tesis amalina? Apapon bolehh eh)

Nak cakap, perasaan tu Allah mudah je nak bolak balikkan. Sekali rasa suka sangat sangat tapi eh rasa benci pulakk. Dan rasa benci sesangat dan eh suka pulekkk. Pernah tak -______-

Tipu lah kan kalau tak tercuit. Sikit. Tak banyak. Serius.

Leceh kan? Dia macam, kau..nak..apa..haaa sebenarnye syaitoonn? HAHAHA astaghfirullah.

Thats why kita ni kena moderate in what we are doing. Kan nabi pun pesan cenggitu.


Hmm. Hmm.


At last.
SEMUA TOLAK TEPI. U KNOW WHAT, AKU ADA BANYAK LAGI HAL PENTING NAK KENA PIKIR. YANG LAAAGI MUSTAHAK.






Oh ye, nak cakap.. saya masih seperti yang dulu. The feeling, inside. Jangan risau, masih Tuhan jaga (: Keep praying. Masih. Hanya untuk yang halal yang nun di luar sana yg Dia saja yg tahu bila dan mungkin bertemu alam lain..ke? Macam seram pulak tapi keyakinan dan kebergantungan tu letak pada DIA. Kita toksah pikir lagi. Ingat x, jodoh kita tak pasti kita bertemu tak tapi kematian itu memang konfem kita akan jumpa. Cepat atau lambat? Allah je yg tawu. Ingat x, orang yang sentiasa mengingati mati adalah orang yang bijak?



Remember Amalina. u've got a very long journey. Widen your knowledge. Widen your mind. Our aim-----> straight to Jannah.

Wednesday, May 14, 2014

Again


Nak menulis lagi. Tangan rasa gatal gatal lagi. Timing pun macam chanteeek je.

Nak tanya, pernah tak imagine terperangkap dalam lif selama setengah jam sorang sorang dalam keadaan gelap gelita tak cukup oksigen dan menangis sampai tak keluar suara dan pikir is this the end of my life?



Nak cakap,
saya pernah.
Tu je. Kbye.

May

When you miss someone, you keep checking their profile.










First love....

hard to forget right? :')