Friday, October 14, 2011

Jumaat,petang

Alhamdulillah
Masih diberi kesempatan olehNYA untuk masih meneruskan sisa2 hidup yang berliku di KK1.

Malam ini, insyaALLAH di DKP3 USIM akan berlangsungnya PALESTINE TALK. Dan seperti sebelum2 ini jua, saya cuba untuk menghadirkan diri. Majlis ilmu, kawan2. Tapi kalau time table kelas clash dengan program, itu masalah lain lah kan. Disamping itu, sahabat2 di Pandan juga turut serta, maka wajarlah kita meraikan mereka. keh3.

Oh, bercakap soal majlis ilmu; teringat pula the-so-called majlis ilmu group Food Biotechnology(FB) yang berjalan setiap rabu after kelas Dr Hafez. Saya agak sedikit ternganga *tetapi masih dalam keadaan sopan* saat seorang hamba ALLAH ini yang pada mulanya nampak sangat2 biasa dan maybe boleh dikategorikan tiada yang menarik melainkan biasa2 sahaja namun ketika saat dia berbicara memulakan tazkirah tersebut mind set saya terus 360 darjah berputar. Fasih, lancar, yakin dan berkemungkinan besar beliau adalah Hafiz. Kagum dengan ilmu yang beliau ada. Dan terselit dalam hati "Andailah aku mampu jadi sepertinya...."
Serius, saya sangat berharap mampu jadi sebaik mereka2 yang mampu mengingati Ayat2 suci al quran dan hadis nabi dengan lancar dan fasih...

Dan, hari ini ada listening test *perlu ke bagitahu?
Soalan agak mudah tapi biasalah, i've got problem with pair of my ears. Sound trouble kot sebab tulah MUET dapat markah listening separuh je dari markah penuh. So jangan marahkan saya andai ada yang terpanggil saya dan saya terr'ignore'. Orang cakap masalah ni related dengan peningkatan power spek. Ntahle labu. As long as saya masih boleh dengar, selagi tulah saya rasa itu bukan masalah. *Ignorant*
Dan kelas English saya dihandle oleh seorang Sir yang sangat UNIK kot. entah. Teringat sir ARHO bila tengok Sir Ridwan sebab kedua duanya macam ada banyak persamaan. Bezanya; Sir ARHO treat you like his daughter/son dan Sir Ridwan treat you as his friend. dan kedua2nya sangat humour. Dan saya mula membuat konklusi; Johorean memang Humouros people eh?


Yeay dah nak cutiiiii~

2 comments:

adysuR said...

Baru ni terdengor sir ARHO ngajo physics kat fkp..

nik amalina said...

rusy: sob3. memory2